El nostre dolç tradicional

Anem a introduir-nos en el paradis dels dolços tradicionals; herència de temps passats.


Vicent Orts m'ha facilitat esta delicia del bon gust.

- Tortada (de 16 a 20 tallons):  6 ous, 350grs. de sucre, 250 grs. d'ametla, 130grs. de farina.

- Coques cristines (9 coques): 6 ous, 350grs. de sucre, 200 grs. d'ametla, 180grs. de farina.

- Panellets (80 uts.): 3 ous, 360 grs. de sucre, 360 grs. d'ametla.

- Besqüit (16 tallons): 6 ous, 200grs. de sucre, 160grs. de farina.


Facilitat per Aurelio Blat Pardo.

El mostaxó igual  que el  besqüit.

- Casca: Basse de  massapà farcit de moniato i cabello cobert de massapà, encarat.

-Coques escudellaes (15 uts.): 6 ous, 600grs. de sucre, 1kg. de farina, 1/4 i mig d'oli, 2 (1/4) i mig de llet i 4 paperetes de llimonada, canella i llima ratllada.

- Rotllet d'anís: Pasta com els pastissets de moniato.

- Paciències:  3 ous, 35grs. de sucre, 250grs. de farina.

- Malaeneta (50 uts xicotetes): 6 ous, 25 malaenetes grans, 350grs. de sucre, 250grs. de farina, 100 grs. d'oli.

- Rosquilleta: Farina, sal, sucre, oli i aigua.

-Coques de sagí (12 uts.): 1kg. de sagí, 450 grs. de sucre, 180 grs. d'ametla, 3 rovells, 1kg. de farina, canella.


Hi ha més de dues-centes classes de pa diferents al món comentava el programa "Aquí la tierra" de T.V.

Els saluda V.Blat.


Pàgina anterior  ||  Index  || Pàgina següent

Comentaris