El nostre dolç tradicional
Anem a introduir-nos en el paradis dels dolços tradicionals; herència de temps passats.
Vicent Orts m'ha facilitat esta delicia del bon gust.
- Tortada (de 16 a 20 tallons): 6 ous, 350grs. de sucre, 250 grs. d'ametla, 130grs. de farina.
- Coques cristines (9 coques): 6 ous, 350grs. de sucre, 200 grs. d'ametla, 180grs. de farina.
- Panellets (80 uts.): 3 ous, 360 grs. de sucre, 360 grs. d'ametla.
- Besqüit (16 tallons): 6 ous, 200grs. de sucre, 160grs. de farina.
Facilitat per Aurelio Blat Pardo.
El mostaxó igual que el besqüit.
- Casca: Basse de massapà farcit de moniato i cabello cobert de massapà, encarat.
-Coques escudellaes (15 uts.): 6 ous, 600grs. de sucre, 1kg. de farina, 1/4 i mig d'oli, 2 (1/4) i mig de llet i 4 paperetes de llimonada, canella i llima ratllada.
- Rotllet d'anís: Pasta com els pastissets de moniato.
- Paciències: 3 ous, 35grs. de sucre, 250grs. de farina.
- Malaeneta (50 uts xicotetes): 6 ous, 25 malaenetes grans, 350grs. de sucre, 250grs. de farina, 100 grs. d'oli.
- Rosquilleta: Farina, sal, sucre, oli i aigua.
-Coques de sagí (12 uts.): 1kg. de sagí, 450 grs. de sucre, 180 grs. d'ametla, 3 rovells, 1kg. de farina, canella.
Hi ha més de dues-centes classes de pa diferents al món comentava el programa "Aquí la tierra" de T.V.
Els saluda V.Blat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada